Vergoedingen en tarieven

Gastouderopvang via Gastouderbureau ROOS is een erkende vorm van kinderopvang Voor ouders is het, onder de Wet Kinderopvang, die 1 januari 2005 in werking is getreden, mogelijk via de belastingdienst een vergoeding te krijgen voor de kosten. Dat geldt bijvoorbeeld bij opvang door opa of oma, vrienden of kennissen (mits deze aan de gestelde eisen voldoen) via Gastouderbureau ROOS. Wanneer u zich inschrijft bij ons bureau, voldoet de opvang aan de regels van de Wet Kinderopvang. Heeft u zelf een oppas gevonden en wilt u hiervoor subsidie ontvangen? Of bent u op zoek naar een passende gastouder? Neem contact met ons op en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

U betaald bij ons geen inschrijfkosten!
Als een gastouder een vraagouder naar ons bureau verwijst voor een koppeling dan ontvangt de gastouder een bonus van €25.

Tarieven bij opvang in het huis van de vraagouder

Als u een gastouder in huis neemt bent u verplicht om het minimum uurloon te betalen. Het uurtarief wordt in overleg tussen de vraagouder en gastouder bepaalt. Wij kunnen u hier wel in adviseren. Het maakt niet uit of er 1,2,3, of 4 kinderen aanwezig zijn. De gastouder krijgt een vast vooraf bepaald uurtarief. De gastouder mag nooit meer dan 3 dagen in de week de opvang verzorgen bij de vraagouder in huis. 

De gastouder mag € 0,24 per km. in rekening brengen.

Bemiddelingskosten bij een gastouder in huis per gezin per maand

1ste kind (het kind wat de meeste uren opvang afneemt) €75
2de kind €25
3 of meer kinderen gratis

Wanneer u wilt kunnen wij vrijblijvend een offerte voor u maken!

Tarieven bij opvang in het huis van de gastouder

Adviestarief gastouder € 5.70 per uur per kind. De gastouder bepaald uiteindelijk zelf haar uurtarief. 

Hierin worden ook de uren meegeteld dat een peuter de peuterspeelzaal bezoekt en ook de uren dat een schoolkind na school bij een klasgenootje gaat spelen.

Bureau- en bemiddelingskosten:

1 kind €60

2 kinderen of meer €70 per maand.

U betaald dus nooit meer dan €70 per maand per gezin, ongeacht om wat voor opvang het gaat. Dit wordt ook berekend in vakanties. 

Voor een derde en volgende kinderen betaalt u helemaal geen bureau- en begeleidingskosten meer. Het eerste kind is het kind dat de meeste uren opvang afneemt. 

Weekend en nachttarief: Een gastouder mag 120% in rekening brengen voor de dagen in het weekend (zaterdag en zondag). Voor een nacht (van 23.00-07.00 uur) mag een gastouder 4 uren van 120% in rekening brengen. 

Vergoeding warme maaltijd

Kinderen 0 t/m 3 jaar €2,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar €2,50

Onkosten voor broodmaaltijd en tussendoortjes worden in het koppelingsgesprek tussen ouders en gastouder besproken.

Wanneer u wilt kunnen wij vrijblijvend een offerte voor u maken! 

Tarieven BSO opvang

Adviestarief gastouder €5.70 per uur per kind.

Bureaukosten per maand:

1 kind €30

2 kinderen €60

3 kinderen of meer €70

Dit wordt ook berekend in vakanties.

Wanneer u wilt kunnen wij vrijblijvend een offerte voor u maken!