Vergoedingen en tarieven

Gastouderopvang via Gastouderbureau ROOS is een erkende vorm van kinderopvang Voor ouders is het, onder de Wet Kinderopvang, die 1 januari 2005 in werking is getreden, mogelijk via de belastingdienst een vergoeding te krijgen voor de kosten. Dat geldt bijvoorbeeld bij opvang door opa of oma, vrienden of kennissen (mits deze aan de gestelde eisen voldoen) via Gastouderbureau ROOS. Wanneer u zich inschrijft bij ons bureau, voldoet de opvang aan de regels van de Wet Kinderopvang. Heeft u zelf een oppas gevonden en wilt u hiervoor subsidie ontvangen? Of bent u op zoek naar een passende gastouder? Neem contact met ons op en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Het eenmalige inschrijfgeld bedraagt: € 50,00. 
Wanneer ouders zelf een gastouder aanbrengen of wanneer er een koppeling in zijn geheel wordt overgenomen van een ander gastouderbureau is er geen inschrijfgeld verschuldigd.

Tarieven bij opvang in het huis van de vraagouder

Als u een gastouder in huis neemt bent u verplicht om het minimum uurloon te betalen. Het uurtarief wordt in overleg tussen de vraagouder en gastouder bepaalt. Het maakt niet uit of er 1,2,3, of 4 kinderen aanwezig zijn. De gastouder krijgt een vast vooraf bepaald uurtarief.

De gastouder mag € 0,24 per km. in rekening brengen.

Bemiddelingskosten bij een gastouder in huis per gezin per maand

1ste kind (het kind wat de meeste uren opvang afneemt) €75
2de kind €25
3 of meer kinderen gratis

Wanneer u wilt kunnen wij vrijblijvend een offerte voor u maken!

Tarieven bij opvang in het huis van de gastouder

Uuprijs per/kind per/uur: €6,35

€ 6,35 ( € 4,90  advies tarief gastouder en € 1,45 bureau- en begeleidingskosten)

Hierin worden ook de uren meegeteld dat een peuter de peuterspeelzaal bezoekt en ook de uren dat een schoolkind na school bij een klasgenootje gaat spelen.

Bureau- en bemiddelingskosten:

Hoeveel bureau- en begeleidingskosten u betaalt hangt af van het aantal uren en het aantal kinderen. Echter is dit nooit meer dan € 70 bij het eerste kind per maand. Voor uw tweede kind betaalt u maximaal € 35 bureau- en begeleidingskosten per maand. Voor een derde en volgende kinderen betaalt u helemaal geen bureau- en begeleidingskosten meer. Het eerste kind is het kind dat de meeste uren opvang afneemt. 

Er wordt een minimum van € 50 bij 1 kind in de maand berekent. Bij 2 kinderen een minimum van
€ 25 per maand per kind. Voor een derde en volgende kinderen betaalt u helemaal geen bureau- en begeleidingskosten meeer. 

Vergoeding warme maaltijd

Kinderen 0 t/m 3 jaar €2,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar €2,50

Onkosten voor broodmaaltijd en tussendoortjes worden in het koppelingsgesprek tussen ouders en gastouder besproken.

Wanneer u wilt kunnen wij vrijblijvend een offerte voor u maken! 

Tarieven BSO opvang

U betaalt € 6,35 per uur per kind  met een ondergrens van  € 20 per maand aan bureaukosten. Stel u neemt 10 uren per maand af. Dan betaalt u  € 14,50 aan bureaukosten (wij berekenen € 1,45 per uur aan bureaukosten), daar wordt dan € 5.50 extra in rekening gebracht om toch aan de € 20 te komen.

Wanneer u wilt kunnen wij vrijblijvend een offerte voor u maken!