Voorstellen


foto Jeanne

Jeanne Verstegen

Hallo, ik ben Jeanne Verstegen  (geb: 03-12-1967) van peuteropvang Jeanne en ik ben moeder van drie kinderen en getrouwd met Johnny. Sinds februari 2014 ben ik werkzaam als gastouder van een peutergroep (2-4 jarige) aan de Iepenlaan in Langenboom.
In 2001 ben ik begonnen als peuterleidster bij peuterspeelzaal ’t Krulstaartje in Langenboom.
Tussen 2010 en 2014 heb ik wisselend gewerkt op een peuterplusgroep(3+), kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, bij kinderdagverblijf Ikke. Toch merkte ik dat mijn hart bij de peuters lag, vandaar dat ik in 2014 de overstap heb gemaakt naar het gastouderschap met als insteek het peuterspeelzaalwerk.
Het werk met peuter vind ik zo mooi omdat ze leergierig, openhartig, druk en grappig kunnen zijn, maar op zijn tijd ook rust en een knuffel nodig hebben. Ik wil de kinderen een veilige omgeving bieden waar ze lekker kunnen spelen met leeftijdsgenootjes en op een speelse manier voorschoolse ervaringen op kunnen doen.
 


foto Jeanne

Ansjerie van Duren

Ik ben Ansjerie van Duren (geb: 20-09-1960),  ik woon in Mill en ik ben getrouwd met Jos. Ik ben moeder van 2 kinderen die al op zichzelf wonen. We hebben 5 kleinkinderen  waar we erg trots op zijn en erg van genieten als ze op bezoek komen. 

Mijn beroep was 9 jaar bejaardeverzorgende maar door mijn rugklachten ben ik hier niet in kunnen blijven werken. Ik ben 9 jaar thuis geweest en destijds heb ik heerlijk voor mijn kinderen gezorgd.

Nadien wilde ik toch weer terug in het arbeidsproces en ben ik als vrijwilligster op de peuterspeelzaal 't Krieleke in Mill gaan werken. Na 1 jaar werd ik oproepkracht en toen kreeg ik al gauw een parttime contract aangeboden. Ik ben 17 jaar werkzaam geweest aldaar, door een reorganisatie  kwam de peuterspeelzaal te vervallen in Mill. Dat ging mij aan mijn hart, want met kinderen werken blijft een uitdaging ze zijn namelijk zo puur. Ik ben destijds 9 maanden  thuis geweest. De vraag van Gasouderbureau Roos in een advertentie voor het opstarten van peutergroepjes in Mill, sprak me erg aan. Dit was helemaal mijn ding, ik had de ruimte thuis en al gauw werd alles in  werking gezet. Ik verzorg de opvang sinds 01-12-2013 vanuit ons huis. Mijn visie: ''de peuters veiligheid en geborgenheid bieden en stimuleren in de ontwikkeling voor het voorschoolse voor de bassischool, signaleerfunctie, het samenspelen en leren omgaan met regels'', dat kon ik thuis allemaal bieden.

De opleidingen die ik gedaan heb zijn: SPW 3, VVE certificaat, cursus kinderpsychologie en ik heb mijn Kinder- EHBO certificaat.

Erg fijn vind ik het dat Jacqueline Meijer ook de peutergroep verzorgd en maar twee huizen verderop woont. Wij werken veel samen in thema’s  en we stemmen onze programma's op elkaar af, zodat we op 1 lijn zitten. De groepjes zijn klein, namelijk max. 5 peuters zodat we ook individueel aandacht aan de ontwikkeling van uw kind kunnen schenken. In overleg met ouders en het consultatiebureau kunnen we aan uw kind ondersteuning bieden waar dit nodig is en advies geven. 

Als u interesse heeft in de peuteropvang voor uw peuter vanaf 2 jaar, dan bent u altijd welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen en voor meer informatie te verkrijgen. 

Mijn mobielnummer waar ik altijd op te bereiken ben is: 06-20827486
 


foto Jeanne

Jacqueline Meijer

Hallo, ik ben Jacqueline Meijer (geb: 04-08-1973) en ik woon samen met mijn man Boy de Winter en onze 2 jongens (geb: 23-08-2003 en 03-05-2005) in Mill.

Het werken met kinderen heeft mij altijd enorm veel plezier gebracht! Na de HAVO ben ik gaan studeren aan de ALO (academie voor lichamelijke opvoeding). Omdat ik meer wilde dan alleen sport aan kinderen leren ben ik vervolgens gaan studeren aan de PABO. Vele jaren heb ik met veel plezier en bevlogenheid als leerkracht voor de klas gestaan!

Door onze veranderende en lastige gezinssituatie ben ik gestopt als leerkracht, om er voor onze eigen kinderen te kunnen zijn. In die tijd ben ik actief geworden als gastouder.
Na vele jaren als gastouder gewerkt te hebben, wilde ik meer uitdaging. Ik ben creatieve workshops voor kinderen gaan geven. En ondertussen was ik zoekende naar andere nieuwe uitdagingen. 

Zo kwam via GOB Roos en ouders met peuters de vraag om een peutergroep te starten, omdat de peuterspeelzaal in Mill ermee stopte. Met beide handen heb ik, samen met het GOB, deze uitdaging aangepakt! 

In augustus 2013 draaide de eerste peutergroep in een mooi lokaal bij mij aan huis. Per september 2013 kwam daar een groep bij, mijn geluk kon niet op! Hier kon ik mijn enthousiasme om met kinderen te werken helemaal kwijt! 

Per december dat jaar kreeg in er een collega bij: Ansjerie van Duren. Zij draaide op haar locatie nu ook een peutergroep. Samen overleggen we tot op heden welke thema's we in ons programma plannen, welke uitstapjes we willen maken en kunnen we met vragen bij elkaar terecht.  Een verrijking voor onze peutergroepjes, want we vullen elkaar mooi aan!

In onze kleine groepjes (max. 5 peuters) bieden wij de kinderen 2 ochtenden per week een veilige en geborgen omgeving. Door een rijke uitdagende omgeving te scheppen (binnen en buiten), het aanbieden van verschillende materialen en activiteiten, het werken in thema's en het werken met vaste dagritmes, willen we de peuters stimuleren in hun ontwikkeling en ze voorbereiden op de basisschool. Wij observeren en sturen hoe ze (samen) spelen, omgaan met regels en hoe ze zich ontwikkelen. Op deze manier kunnen we eventuele problemen in de ontwikkeling van de peuters op tijd signaleren. Onze fijne, open contacten met het consultatiebureau en de basisscholen maken de zorg voor jullie peuters compleet!

Willen jullie ons enthousiasme en de gezelligheid in de groep een keer komen bekijken? De deur staat altijd open! Bel gerust voor een afspraak: 0485-471818 of 06-13496724.