Doelstelling

Gastouderbureau ROOS verzorgt kinderopvang in de vorm van gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in een kleinschalige, huiselijke sfeer.
Dit doen wij door middel van zorgvuldige bemiddeling en goed georganiseerde begeleiding tussen gastouders en vraagouders.

Gastouderopvang kenmerkt zich door:

Gastouderopvang, persoonlijke aandacht voor uw kind
Gastouderopvang biedt veel aandacht voor elk kind en gebeurt in de meeste gevallen bij de gastouder thuis. In deze individuele vorm van kinderopvang kunnen ouders en gastouder zaken goed met elkaar afstemmen. Dit geldt niet alleen voor praktische zaken, zoals breng- en haaltijden, maar ook voor de opvoeding van het kind. Daarnaast zijn door het flexibele karakter van gastouderopvang bijvoorbeeld ook wisseldiensten, avonden en weekeinden bespreekbaar. Het ‘woonkamereffect’ is bij gastouderopvang groot en wanneer een koppeling slaagt, is de continuïteit gewaarborgd. Het kind wordt vaak jaren bij dezelfde gastouder opgevangen.

Kinderopvang in het belang van het kind
Gastouderbureau ROOS levert maatwerk in kinderopvang. Het belang van het kind staat daarbij voorop. Opvang moet veilig zijn en een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling. Zo regelen wij voor onze gastouders diverse cursussen, zoals: EHBO en informatieavonden, en werken wij vanuit een pedagogisch beleidsplan dat gericht is op gastouderopvang.