Gastouderopvang in Reek

Gastouderopvang door Gastouderbureau ROOS is een unieke vorm van kinderopvang. Door de kleinschaligheid krijgt uw kind individuele aandacht en zorg wat zorgt voor een optimale ontwikkeling van uw kind. Bovendien is gastouderopvang de voordeligste vorm van kinderopvang omdat u betaald voor de daadwerkelijke uren .

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Doordat een gastouder meestal minder kinderen tegelijkertijd opvangt heeft een gastouder meer tijd en persoonlijke aandacht voor uw kind. Zo kan de gastouder snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de talenten van uw kind. Meestal kan de opvang op locatie plaatsvinden dus ook in Reek

gastouderopvang

Optimale ontwikkeling in een gastgezin

Een kind kan zich optimaal ontwikkelen in een veilige, rustige omgeving waar het zich thuis voelt. Opvang via een gastouderbureau vindt plaats bij de gastouder of bij u thuis in een vertrouwde huiselijke omgeving. Uw kind heeft bovendien te maken met éen persoon en is het makkelijk een vertrouwensband te kweken. In een kinderdagverblijf wordt uw kind veelal verzorgd door meerdere leidsters en is de groep groter waardoor er minder individuele aandacht is.

Kinderen voelen zich prettiger bij een gastouder

Uit een onderzoek van de Universiteit van Leiden blijkt dat een kind wat opgevangen wordt via een gastouderbureau zich comfortabeler en meer op zijn gemak voelt dan een kind in het kinderdagverblijf. Doordat een kind meer ontspannen is kan een kind meer genieten van zijn activiteiten en zich hier beter op concentreren door de veelal rustigere omgeving.

Gastouders zijn professionals

De gastouders van gastouderbureau ROOS beschikken over de benodigde diploma’s en certificaten. Om hun deskundigheid te vergroten worden zij vanuit Gastouderbureau ROOS ondersteund via het pedagogisch beleidsplan en bijvoorbeeld cursussen. Zo regelen wij voor onze gastouders diverse cursussen, zoals EHBO, en werken wij vanuit een pedagogisch beleidsplan dat gericht is op gastouderopvang. Gastouderbureau ROOS heeft een oudercommissie, die de kwaliteit bewaakt en bevordert. Ook wordt jaarlijks een risico- en veiligheidsinventarisatie gedaan in de woning waar uw kind(eren) opgevangen worden. Gastouderbureau ROOS sluit voor alle geregistreerde gastouders een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en een ongevallenverzekering voor gastouders en kinderen af.

gastouderbureau

Toeslag op gastouderopvang in Reek

Wanneer u gebruik maakt van geregistreerde gastouderopvang via gastouderbureau ROOS heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Bij gastouderopvang betaalt u niet tijdens vakanties, feestdagen en studiedagen. Ook hoeft u geen dagdelen af te nemen, maar betaalt u per uur. U betaalt dus alleen de uren die u afneemt! Dit kan u als gezin al snel duizenden euro's per jaar opleveren ten opzichte van de oppas, het kinderdagverblijf of de BSO.

De meest flexibele vorm van kinderopvang Reek

U kunt met uw gastouder afspraken maken over de begeleiding en dagindeling van uw kind. Vaak heeft de gastouder de mogelijkheid om in te spelen op uw persoonlijke wensen. Gastouderopvang kent geen openings- en sluitingstijden en geen wachtlijsten.

Avond-, nacht- en weekendopvang behoren tot de mogelijkheden. Iets later de kinderen ophalen, af en toe een late vergadering bijwonen en uw kind laten mee-eten met het gastgezin is meestal geen probleem. Veel gastouders bieden zelfs de mogelijkheid om uw kind ook op te vangen indien deze ziek is. Zo hoeft u geen vrije dag op te nemen. Dit alles zorgt voor rust in uw gezin.Gastouderbureau in

Gastouderbureau in Beers
Gastouderbureau in Beugen
Gastouderbureau in Boekel
Gastouderbureau in Boxmeer
Gastouderbureau in Cuijk
Gastouderbureau in Escharen
Gastouderbureau in Gassel
Gastouderbureau in Grave
Gastouderbureau in Haps
Gastouderbureau in Land van Cuijk
Gastouderbureau in Landhorst
Gastouderbureau in Langenboom
Gastouderbureau in Ledeacker
Gastouderbureau in Mill
Gastouderbureau in Nistelrode
Gastouderbureau in Noord-Limburg
Gastouderbureau in Odiliapeel
Gastouderbureau in Oploo
Gastouderbureau in Overloon
Gastouderbureau in Reek
Gastouderbureau in Rijkevoort
Gastouderbureau in Sambeek
Gastouderbureau in Schaijk
Gastouderbureau in Sint-Anthonis
Gastouderbureau in Sint-Anthonis
Gastouderbureau in Sint-Hubert
Gastouderbureau in Uden
Gastouderbureau in Vianen
Gastouderbureau in Volkel
Gastouderbureau in Vortum-Mullem
Gastouderbureau in Wanroij
Gastouderbureau in Westerbeek
Gastouderbureau in Wilbertoord
Gastouderbureau in Zeeland