Gastouder worden

Als gastouder neemt u tegen betaling overdag of ‘s avonds kinderen onder uw hoede van ouders die buitenshuis werken.

Onbezorgd
Als gastouder laat u de ouders voor een bepaalde tijd hun kind(eren) ‘vergeten’, zodat ze onbezorgd andere activiteiten kunnen ondernemen, zoals werken of studeren. Samen met de ouders bepaalt u hoe u het beste met hun kind(eren) om kunt gaan. Niet de hele dag voor de televisie, maar ook lekker naar buiten. Op vaste tijden eten en slapen en niet te veel snoepen.  PB181214 (1).JPG?long=400

Redenen
Er zijn een aantal redenen om gastouder te worden. Natuurlijk vindt u het leuk met kinderen om te gaan. Misschien heeft u zelf kinderen en bent u daarom gestopt met werken buiten de deur en heeft u de ruimte om de zorg voor één of twee kleintjes erbij te nemen. Of misschien gaan uw eigen kinderen al naar school en is het wel stil in huis. Het kan ook zijn dat u het voor uw eigen kind leuk vindt een speelkameraadje te hebben.
U bepaalt zelf de tijden en dagen dat u wilt werken.

Gastouderbureau ROOS blijft gastouders ondersteunen met een pedagogisch beleidsplan, evaluatiegesprekken, informatie- of thema-avonden, bemiddeling en begeleiding bij problemen. Na start van de opvang bezoeken wij u minimaal twee keer per jaar. Zo staat u er als gastouder niet alleen voor!